FILE COPY

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

FILE COPY

Juha Valtonen
Hei

Aina joskus tulee aineistoja yhdistellessä tilanne, että kohdeaineistossa ei olekaan kaikkia muuttujia, joita lähdeaineistossa on. Ja kun muuttujien määrä on suuri, niin erojen löytäminen on hankalaa, ja kokeilemalla joutuu yksi kerrallaan poimimaan puuttuvan muuttujan ehtoon:
VARS=ALL,-xx1,xx2...

Voisiko olla esimerkiksi jokin täsmennys, jolla FILE COPY:n saisi toimimaan siten, että se ehkä varoituksen annettuaan tekisi kopioinnin niillä muuttujilla, jotka vastaavat toisiaan, ja jättäisi raa'asti puuttuvat kopioitumatta???

:JVa
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FILE COPY

Reijo Sund
Administrator
Juha Valtonen wrote
Aina joskus tulee aineistoja yhdistellessä tilanne, että kohdeaineistossa ei olekaan kaikkia muuttujia, joita lähdeaineistossa on. Ja kun muuttujien määrä on suuri, niin erojen löytäminen on hankalaa
Käytä FILE ACTia kohdetiedostoon ja merkkaa kohdetiedostoon haluamasi muuttujat (vaikka kaikki) maskilla A ja poistu F9:llä, jolloin riville ilmestyy VARS-lista. Siihen alle sitten vain FILE COPY lähtö TO kohde ja homma on hoidossa.

Jos kohdetiedostossa on paljon ylimääräisiä muuttujia, joita ei lähtötiedostosta löydy, niin käytä siinä tapauksessa FILE ACTia ensin lähtötiedostoon ja ota siitä VARS-lista ulos. Sen jälkeen muuta aktiiviseksi tiedostoksi kohdetiedosto käymällä katsomassa sitä FILE SHOWlla. Sen jälkeen mene tuolle VARS-riville ja aktivoi se. Tule näkymästä pois F9:llä ja VARS-lista on supistunut niihin muuttujiin, joita myös kohdetiedostosta löytyy. Sen jälkeen FILE COPY siihen sitten.

Nämä tietysti sillä oletuksella, että muuttujat ovat samaa tyyppiä yms. Toki voisi olla mukana FILE COPYssa joku täsmennys, mutta tuolla tavalla saa asian hoidettua usein varsin kätevästi Survo R:n keinoin.

terv.
Reijo
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FILE COPY

Juha Valtonen

Joo-o, noinhan se tosiaan onnistuukin tosi näppärästi. Enpä ollut tajunnut tuota kikkaa, että VARS päivittyy tuolla tavalla kuin tuossa toisessa tapauksessa, jossa "ylimääräisiä" muuttujia on sekä lähteessä että kohteessa.

Tämä on minulle ihan riittävä "helpotus" - kiitos paljon neuvosta.