Kursorin liikkeiden nopeus

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Kursorin liikkeiden nopeus

Petri Leinonen
Aikanaan ihastuin Survon nuolinäppäimillä tehtävään kentässä liikkumiseen, muinainen 84 oli ajatuksennopea, nopeamman koneen myötä myös MM on ollut ihan siedettävä. Nyt R tuntuu tooooosi hitaalta. Pätee myös muihin näppäilyihin, jopa nopea kirjoittaminen tuntuu toisinaan olevan liikaa. Hutera muistikuva on, että kursorin liikenopeutta voisi säätää - olenko oikeassa?

Petri
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Kursorin liikkeiden nopeus

Petri Leinonen
This post was updated on .
Hiljaista on tämän ympärillä. Oman koneeni käyttis on Vista Home Premium. Eikä konekaan ole ihan tuore. Vaan muut ohjelmat (mukaanlukien päivämäärää rukkaamalla käyttämäni Survo MM) toimivat ihan norminopeudella.  R:llä ei käytännössä kirjoittamisesta tule oikein mitään, kun merkkejä tippuu välistä. Jos vaikka joku, jolla homma toimii, kertoisi oman yhdistelmänsä, niin voisi päästä jäljille tämän ongelman kanssa? Eli onko itselläni joku vika vai onko tämä vain "ominaisuus"?

PÄIVITYSTÄ
Tässä oli joku Windows-päivitys, eli kone kiinni, päivityksen asentuivat. Käynnistämisen jälkeen hiljalleen kaikkien auki olevien ohjelmien availua etc. Nyt taas tuntuu toimivan niin, ettei varsinaisia ongelmia. Eilen oli vielä niin, että hermot menee... Jäisiköhän aiemmin jostakin joitain taustaprosesseja ym. hidastamaan, vai mitä. Eli akuutti ongelma ohi, mietietyttää vain, mikä tuon aiheuttaa?

Petri Leinonen
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Kursorin liikkeiden nopeus

Reijo Sund
Administrator
Petri Leinonen wrote
R:llä ei käytännössä kirjoittamisesta tule oikein mitään, kun merkkejä tippuu välistä.
...
Nyt taas tuntuu toimivan niin, ettei varsinaisia ongelmia.
Hidastelun syy on kyllä täysi mysteeri ja voi riippua ihan mistä vaan.. kone, käyttöjärjestelmä, R, Tcl/Tk tai jokin muu. Mutta hyvä, että taas toimii.

Ylipäätään jos ilmaantuu omituisia ongelmia, niin kannattaa kokeilla R:n uudelleen käynnistämistä ja jos se ei auta, niin koneen uudelleen käynnistämistä ja edelleen käyttöjärjestelmän ja ohjelmien päivityksiä. Valtaosa epämääräisistä ongelmista ohjelmassa kuin ohjelmassa tuppaa häviämään noilla yksinkertaisilla toimenpitellä..