Windows 11 ja Survo MM

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Windows 11 ja Survo MM

Juha Valtonen

Survo MM:llekin on edelleen käyttötarvetta, ja varsinkin jos ei ole ollut innostusta siirtyä Survo-R:ään.
(Molempi parempi!!!!)
 Kysymys kuuluukin, että mites käy, kun uudessa koneessa onkin Windows 11? Kyllä siinä hyvin käy, mutta muutaman haasteen voi joutua ensin kohtaamaan. Listaan tähän joitakin kokemuksiani.

1) Survo MM-asennuspaketin lataaminen survo-sivuilta: Vapaa versiohan on ladattavissa. Kun Chromella kokeilin ladata ("näpäytä tätä linkkiä"), niin ei tapahtunut mitään. Syy - minulla oli Chromessa useampi profiili, ja piti pelkän "lataa" valinnan sijasta painaa hiiren oikeata näppäintä ja valita avautuvasta valikosta
joko "Avaa tämä linkki käyttäjänä...." tai "tallenna linkki nimellä" -
Edgellä ladattaessa taas tuli vastaus: "Tiedostoa SURVO_MM.exe ei voi ladata turvallisesti". Ilmoituksen sivussa on kuitenkin kolme pistettä, ja sen alta löytyy "Säilytä", ja kun sen valitsee, tulee vielä uudelleen varmistus "Tätä tiedostoa ei voi ladata turvallisesti", ja kun siihen vastaa "Säilytä silti" - niin vieläkin tulee varoitus "SURVO_MM.exe voi vahingoittaa laitettasi. Haluatko silti säilyttää sen?"  Ja siihen kun vielä vastaa "säilytä", niin tiedosto tallentuu laitteelle.

2) Myös Survo MM-asennuspaketin käynnistäminen varoittaa Survon turmiollisuudesta.
Ensin "Sallitko tämän tuntemattomalla julkaisijalta peräisin olevan sovelluksen tehdä muutoksia laitteellesi" - ja samalla kysyy järjestelmävastaavan käyttäjätunnusta ja salasanaa. Vastaamalla myöntävästi ja riittävillä oikeuksilla Survo kyllä asentuu.

3) Mutta työpöydälle ei synnykään totutusti Survon-käynnistysikonia. Se löytyy kyllä aloitusvalikosta (Win-lipun alta) - "Ehdotukset", josta sen voi hiiren oikealla näppäimellä esimerkiksi kiinnittää tehtäväpalkkiin. Jos kuitenkin on tottunut, että survo-käynnistys löytyy työpöydältä, niin pikakuvake
pitää tehdä manuaalisesti:
Työpöydällä hiiren oikea näppäin -> "Uusi" -> Pikakuvake -> Selaa (etsi Survo-hakemistosta
\U\s.exe) -> Seuraava -> anna nimi tai hyväksy ehdotus s.exe

4) Survo käynnistyy "omalaatuisena" (ehkä sotkuisena tai hyvin pienikokoisena) ja eikä ehkä toimi... -> Tarkista seuraavat asiat: Mene käynnistysikonin tai käynnistyneen survon vasempaan yläkulmaan, ja paina hiiren oikeata näppäintä, jolloin aukeaa valikko. Valitse siitä "Ominaisuudet" - tai jos sellainen ei ole näkyvissä, niin "Lisää vaihtoehtoja" -> "Ominaisuudet.
Jos aukeavasta valikosta löytyy välilehti "Pääte" - niin tarkista, että oletuspäätesovellus on "Windows-konsolin isäntä".
Ainakin pitäisi löytyä "Asetukset"-välilehti. Tarkista siitä, että "Käytä vanhaa konsolia (edellyttää uudelleenkäynnistystä...) on valittuna - eli siinä on ruksi boxissa.
Ja sitten välilehti Fontti: Oletuksena saattaa Fontin kokona olla 5, mikä aiheuttaa Survon käynnistymisen hyvin pienenä. Muuta siihen haluamasi koko, esimerkiksi 24.
Näillä muutoksilla - ehkä vaatii uudelleenkäynnistyksen - pitäisi Survon tulla perinteisenä.

Oleellista tässä on siis se, että Survon saa käyttämään vanhaa konsolia. Jos Survo käynnistyy ikkunassa, jossa vasemmassa yläkulmassa ei ole Survo-tunnusta ja Survo ei täytä koko ikkunaa, niin silloin todennäköisesti on kyse juuri siitä, että vanha konsoli ei ole käytössä - ja siinä ikkunassa Survo ei siis toimi (saattaa näyttää Survolta, mutta esimerkiksi kursori ei näy).

Lähtökohta on kuitenkin se, että minun nähdäkseni Survo MM:ää voi Win11:ssä käyttää siinä missä kympissäkin. Ainakaan minä en ole ongelmia havainnut, sen mitä olen tässä nyt kokeillut.Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 11 ja Survo MM

markku.verkasalo
Kiitos tästä seikkaperäisestä selvityksestä!
Tästä on paljon apua kun siirrytään Windows 11 järjestelmään.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 11 ja Survo MM

Marjut Grainger
Kiitos Juha kaikesta avusta